theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt
montaj inlocuire vas expansiune pompa submersibila bucuresti ilfov

Reparații pompe submersibile – Ce trebuie să faci?

Pompele submersibile sunt pompe foarte puternice și durabile. Cu toate acestea, defectele nu pot fi întotdeauna excluse. Mai jos am rezumat ce ar trebui să verificați și să reparați la o pompă submersibilă. Rețineți, totuși, că, în calitate de nespecialist, puteți repara o pompă submersibilă doar într-o anumită măsură.

Ce trebuie să verifici la o pompă submersibilă

Dacă motorul pompei submersibile nu se rotește, ar trebui să verificați mai întâi sursa de alimentare, cablurile și siguranțele. O priză, cablu sau întrerupere a liniei de alimentare prost instalate este adesea cauza pentru problemele ciudate ale pompei submersibile. Desigur, motorul pompei poate fi, de asemenea, nefuncțional din cauza unui condensator defect. Nu toate defectele sunt ușor de reparat.

Dacă motorul este bun, dar pompa submersibilă nu funcționează, poate exista un blocaj în zona de admisie. O altă cauză a problemei poate fi un rotor deteriorat sau o supapă de verificare blocată care împinge apa doar într-o singură direcție, împiedicând-o astfel să curgă înapoi.

În cazul în care pompa submersibilă tot nu funcționează, trebuie să examinați mai întâi cu atenție căile de admisie și ieșire. De multe ori este suficient să le curățați cu ușurință fără a fi nevoie să reparați pompa de apă. Cu toate acestea, defectele supapei de verificare, cablului sau condensatorului nu pot fi excluse. Un motor defect poate provoca, de asemenea, un transport al apei necorespunzător. În plus, rotorul poate fi, de asemenea, înfundat de particule mai mari de murdărie. Grosimea și temperatura lichidului pompat pot juca, de asemenea, un rol în defecțiune.

Reține în ce stare trebuie să se afle piesele pompei submersibile

Dacă dispozitivul nu funcționează corect, ar trebui să fii sigur de următoarele:

●     Pistonul trebuie să fie drept și fără deteriorări sau deformări.

●     Aerul care intră din partea de admisie a apei trebuie să poată trece liber pe ambele părți.

●     Între bobina solenoid și piston ar trebui să fie de 4-5 mm de aer. Dacă această distanță este mai mare, bobinele au o putere mai mică iar motorul se va supraîncălzi.

●     Ar trebui să existe un spațiu de 7 până la 8 mm între carcasă și supapă, care închide orificiul de admisie, astfel încât apa să poată curge liber fără presiune.

Dacă toate cele de mai sus sunt în regulă, caută pompa submersibilă pe internet. În cazul în care nu găsești informații despre aceasta, îți recomandăm să apelezi la un profesionist care oferă servicii de reparații pompe submersibile.

4.5/5 - (181 votes)
Share:
PREVIOUS POST
Instalație termică bazată pe infraroșu. Cum funcționează?
NEXT POST
Umiditate și mucegai în casă – Ce este de facut?

0 Comment

    LEAVE A REPLY

    15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://webformula.net 300 0