theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt
shutterstock 509684545 800x534 1

Instalațiile termice de încălzire alternativă. Ce soluție să preferați și de ce?

Alegerea unei instalații termice de încălzire sau de climatizare a locuinței care să fie în același timp eficientă, dar nu prea scumpă, nu este dificil. Există multe sisteme alternative de încălzire: este suficient să-l identificați pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., având întotdeauna ca obiectiv principal economisirea energiei.

Pe piață este posibil să găsim noi tipuri de aparate de aer condiționat cu tehnologie invertor și pompă de căldură, sobe pe peleți și centrale cu condensare, ideale pentru reducerea consumului și investirea banilor în achiziții utile și protecția absolută a mediului în care trăim.

Cum să încălziți casa cu pelete

Peletele este un anumit tip de biomasă, o sursă de energie economică și regenerabilă, în armonie cu mediul care ne înconjoară.

Biomasa este una dintre cele mai „curate” surse de energie, deoarece producția și transformarea sa generează foarte puține reziduuri poluante și se limitează la accelerarea procesului de reintroducere a dioxidului de carbon absorbit de plante în atmosferă.

Printre diferitele materiale, biomasa include lemn de foc și pelete: ambele sunt clasificate ca sisteme de încălzire ieftine și convenabile, dar este important să știți că încălzirea pe peleților are o valoare calorică mai bună.

Cum să încălziți casa folosind centrala termică cu condensare

Centralele cu condensare se numără printre tipurile de încălzire alternativă a locuinței cu costuri reduse și apar din nevoia de a minimiza consumul, favorizând economiile de energie și crescând bunăstarea utilizatorilor.

În funcție de tipul de sistem, tehnologia centralei cu condensare în comparație cu o centrală tradițională permite economisirea consumului de gaz cu până la 35%, reducerea emisiilor și creșterea căldurii în mediile încălzite. În plus, combinate cu sisteme de temperatură scăzută (cum ar fi încălzirea prin pardoseală sau radiatoare cu o suprafață mare), centralele cu condensare permit economii chiar și mai mari de 35%.

4.5/5 - (171 votes)
Share:
PREVIOUS POST
Care este consumul mediu de gaz pe gospodărie?
NEXT POST
Sfaturi despre cum să alegeți un nou furnizor de gaze

0 Comment

    LEAVE A REPLY

    15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://webformula.net 300 0