Reparații zidării – Cum să intervii și sfaturi de urmat
Cuprins
Repararea zidăriei reprezintă una dintre activitățile clasice și cele mai răspândite la care trebuie, mai devreme sau mai târziu, să intervenim. Înainte de vopsire sau tencuială, este esențial să se stabilească dacă există probleme cu zidăria.
Fundamentală este pregătirea materialelor și instrumentelor necesare pentru a efectua lucrările de reparații ale unei zidării cu probleme. Materialele care urmează să fie achiziționate sunt tencuiala, mortarul și chitul multifuncțional, în funcție de dimensiunea suprafețelor care trebuie tratate.
Printre instrumentele pe care trebuie să le avem la îndemână se numără: șmirghelul, una sau mai multe mistrii, ciocan, daltă și o găleată. De asemenea, va fi necesar să existe apă disponibilă pentru prepararea materialelor.
În scopul siguranței obligatorii, este recomandabil să fiți precauți prin purtarea unei măști speciale anti-praf, ochelari de protecție a ochilor și mănuși specifice pentru a proteja în mod adecvat mâinile.
Pregătirea compoziției de ciment pentru repararea zidăriei
Dacă sunteți suficient de practici, precum și dispuși, puteți pregăti, de asemenea, chitul singur: amestecul cel mai frecvent utilizat este, în general, compus din ciment, nisip, var hidratat și apă.
În medie, este posibil să se obțină un rezultat bun prin amestecarea cimentului, nisipului și varului și adăugarea unei cantități mari de apă la amestec până când ajunge la o consistență destul de cremoasă, astfel încât să poată fi aplicată cu ușurință pe zidăria afectată.
Pașii de urmat pentru repararea zidăriei
Este posibil ca găurile sau crăpăturile din zidărie să fi fost produse prin îndepărtarea cuielor sau a diferitelor obiecte atârnate sau fixate anterior pe perete. În orice caz, este necesar să se procedeze la curățarea acestor mici leziuni ale zidăriei.
Dacă este necesar, înainte de a curăța găurile și fisurile, puteți defini într-un anumit fel marginile și părțile interne ale acestora prin îndepărtarea, cu ajutorul dălții și a ciocanului, a oricăror părți deteriorate sau nesigure ale zidăriei care ar putea ieși mai târziu în cale în timpul executării zugrăvirii.
În acest moment, este necesar să se ude partea deteriorată cu apă, având grijă să ajungă atât în partea afectată, cât și de-a lungul marginii sale timp de câțiva centimetri. După câteva minute, găurile mici și adânci pot fi umplute cu compoziția de ciment realizată de noi, pur și simplu prin introducerea sa cu mistria în părțile cu probleme. În funcție de amploarea fisurilor din pereți care urmează să fie reparați, vor fi necesare două sau mai multe straturi. În cazul în care nu vă descurcați de unul singur, vă recomandăm să apelați la un profesionist cu experiență în domeniul construcțiilor și care oferă servicii de reparații zidării.
0 Comment